Bos- en Natuurbeheer

De opleiding Bos- en Natuurbeheer is een opleiding voor mensen die houden van de natuur en het bos. Heb jij iets met natuur? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Tuin, Park & Landschap

Kies je voor de opleiding Tuin, Park en Landschap, dan zorg je voor de aanleg en het onderhoud van de Nederlandse (recreatie)parken, tuinen, bossen, meertjes en plassen. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Sport, Recreatie & Toerisme

De opleiding Sport, Recreatie en Toerisme is een opleiding voor jou als je houdt van actie, entertainen, organiseren, begeleiden en groen. Kortom: als je graag wilt dat mensen een prima tijd hebben.

Recreatie & Groen

Recreatie en Groen is een opleiding voor jongeren die van de natuur [groen] houden en het leuk vinden om in de natuur van alles te organiseren op het gebied van recreatie.

Dierverzorging

Tijdens de opleiding Dierverzorging leer je van alles over dieren. Denk aan de dierverzorging, het gedrag van dieren, de voeding en de hygiëne. Ook krijg je les in de omgang met klanten (relatiebeheer).

Dierenartsassistent

De opleiding Dierenartsassistente is een opleiding waar dieren een belangrijke rol spelen. Spelen huisdieren ook een belangrijke rol in jouw leven, en wil jij er je beroep van maken? Kies dan voor de MBO opleiding Dierenartsassistente.

Trimmer Gezelschapsdieren

Tijdens de opleiding Trimmer Gezelschapsdieren leer je vooral hoe je ervoor zorgt dat dieren er piekfijn uit zien. Want niet alleen mensen hebben af en toe behoefte aan een bezoekje aan de kapper, schoonheidsspecialiste of manicure. Dieren ook.

Dierenspeciaalzaak

Dierenverzorger in een dierenspeciaalzaak is de optimale MBO opleiding voor dierenliefhebbers! Voel jij je aangesproken? En wil jij gaan werken in bijvoorbeeld een dierenspeciaalzaak?

Paardensport

Je wilt jouw kennis en ervaring op het gebied van rijden, springen en alles wat daar bij komt kijken uitbreiden. De MBO opleiding Paardensport van AOC Terra is de enige in zijn soort en bovendien dé paardensportopleiding in Noord-Nederland.

Paardenhouderij

De opleiding Paardenhouderij is geschikt voor jou als het je leuk lijkt om met paarden te werken! Of om van je hobby je beroep te maken. Lijkt je dit wat? Kies dan voor de MBO opleiding Paardenhouderij.

Voeding

De opleiding MBO Voeding is voor iedereen die geïnteresseerd is in het productieproces van voedingsmiddelen. Je verpakt en bewerkt verse voedingsmiddelen met de hand of met machines. Je bent zorgvuldig in de verwerking van voedingsmiddelen en je zorgt voor de opslag van producten.

Veehouderij

Na de MBO opleiding Veehouderij vormen melken, voeren en trekker rijden de basis van je vak. Als veehouder ben je verantwoordelijk voor een groot aantal dieren, voornamelijk rundvee. Je zorgt dat ze goed verzorgd worden.

Boomteelt

In Noord-Nederland verdienen honderden mensen een goede boterham met het kweken van bomen, heesters, coniferen en vaste planten. Het bepalen van een teeltplan, het vermeerderen van struiken, bomen en planten. Het is allemaal onderdeel van de opleiding Boomteelt.

Akkerbouw

De MBO opleiding Akkerbouw is voor harde werkers die graag buiten zijn en een toekomst zien in de akkerbouw. Akkerbouwers zijn moderne ondernemers en onmisbaar voor onze voedselvoorziening. Zij verzorgen de teelt van bijvoorbeeld bieten, aardappels, granen en vele andere gewassen.

Tuinbouw

De opleiding Tuinbouw is een MBO opleiding voor ambitieuze mensen met groene vingers. Een MBO opleiding op het gebied van Tuinbouw die past bij Nederland.

Bloem & Design

Tijdens de opleiding Bloem en Design word je opgeleid tot de bloemist van de toekomst, gespecialiseerd in interieur en design. Je bent ondernemend, creatief en goed met bloemen.

Design & Styling

Als stylist wil je verrassen, met iets nieuws komen en de wereld veroveren. Je hebt je eigen stijl en adviseert over stoffen, meubels, kleuren en groen. Zit je vol ideeën en wil je jouw opdrachtgevers verrassen? Misschien is de MBO opleiding Design en Styling dan wat voor jou!

Groene Detailhandel

Na de MBO opleiding Groene Detailhandel ga je werken met planten, dieren, voedingsmiddelen en klanten, de groene detailhandel. Je weet hoe je producten mooi presenteert, verkoopt en afrekent. Dat doe je niet alleen, samenwerken vind je dus leuk. En dat je af en toe de rommel moet aanvegen, hoort er bij! Iets voor jou?

Land, Water & Milieu

Tijdens de opleiding Land, Water & Milieu leer je alles wat je nodig hebt als beroepsbeoefenaar in deze drie gebieden. Zie jij iets in een toekomst in Land, Water en Milieu? Voor deze opleiding heb je lef nodig, zelfstandigheid en technisch inzicht.

Groen, Grond & Infra

De opleiding Groen, Grond & Infra is een MBO opleiding voor doorzetters, mensen die technisch inzicht hebben, niet bang zijn voor vieze handen en graag buiten willen werken!